får man skriva vad som helst?

I min frågelåda ställdes frågan om man får skriva vad som helst i en blogg.

Angelin hade ett bra svar på den.

”Du får ej skriva om vad du jobbar med, äter till frukost, hur många barn du har eller vad du har för hobbies. För då kan ett cyberfreko komma och leta upp dig och mörda dig.

Du får ej heller skriva om dina goda sidor du anser du har, vad du är glad över eller vilka framgångar du har. För då kommer de avundsjuka som smygläser din blogg som elaka troll spammar ner din sida.

Du kan ej heller skriva om dina svagheter, eller saker du mår dåligt över. För då kommer självutnämnda besserwissrar med råd du ej bett om som får dig att må ännu sämre.

Och inte kan du lägga ut bilder på dig själv heller för då kommer de fula och missunsamma och skriver att du är självgod och fiskar efter komplimanger.

Skriva sin åsikt om nåt, säga att man kan och vet nåt om nåt går inte heller. För då är DU en besserwisser som kör över alla andra.

Du får inte länka till andra, och absolut inte i ett huvudinlägg där du skriver nåt bra om personen ifråga. För då fjäskar du och gör det bara för egen vinnings skull för att få fler som läser och kommenterar i din blogg. ”

Jag gör ett eget tillägg här: Du får inte länka till tidningsartiklar och twingly för då är du en twinglyhora som bara gapar efter besöksstatistik. Ej heller bör du starta utmaningar och lekar för då är du bara ute efter knuffpoäng.

Ja jävlar. Hon har ju rätt. Jag gör ju precis allt ovanstående. Så därför funderar jag på att sluta blogga nu. Om ingen kan vara snäll och tala om vad man får blogga om?

Andra bloggar om: , , , ,

About these ads

32 thoughts on “får man skriva vad som helst?

 1. mymlan makes the rules,
  and when she is not,
  she decides anyway.

  Plättlätt.
  Robert – Södermalm

 2. Well. Jag har inte frågat om lov. Tycker bara att fenomenet är intressant. Vad är det som är så farligt med människor som skriver saker liksom?

 3. Pingback: opassande » Blog Archive » Urringad jantelag

 4. Kära Mymlan! Du äger ju och är själv drottningen i bloggvärlden. Vad du gör, det gör vi med. :-)

 5. Folk tjafsar …
  Har ett antal gånger fått stå till svars privat vad jag skriver på min blogg … det retar gallfeber på mig … Och ändå skriver jag ju mest bara om vad jag anser om saker och ting, dvs. mina egna tankar, för något annat kan jag inte skriva om på grund av etiska skäl.

 6. Monika – det låter väldigt märkligt eftersom du i princip knappt nämner andra människor i din omgivning… Och absolut inte på ett utpekande sätt.

  Men visst, så är det ju, ingen i min irl-omgivning bloggar och ytterst få läser min blogg, och dom har extremt svårt att förstå ibland.
  Men det här inlägget handlar ju mer om folk på nätet, som faktiskt är i sfären men som nödvändigt ska dissa och ifrågasätta ändå.

  Åsapåsa – ”drottningen i bloggvärlden” – den var fin! Mer sånt! :)

 7. Jo, men än så länge (peppar, peppar) så har det varit relativt lugnt … men det beror ju på att jag inte skriver så provokativt. Men det har varit några som gett mig hela skulden för hur skolan ser ut, trots att det jag framför i min blogg är mina privata åsikter…

 8. Monika – jo men så är det ju för mig. Allt man inte skriver gör det hela mer eller mindre obegripligt stundvis.

  Men att du får hela skulden för hur skolan ser ut är ju inte konstigare än att jag ibland känner att jag msåte försvara kvällstidningsjournalistiken fastän jag aldrig jobbat på en kvällstidning…

 9. Jag tycker att man ska skriva precis det man själv vill och känner för och man ska vara generös med länkar och berömma andra för vad de skrivit.

  ”Give cred where cred is due” är ett av favorticitaten som ingår i min livsstil och ett annat är ”Hur svårt kan det vara?” – sen är det bara att ösa.

  Svårare än så kan det inte vara
  Ett par meningar bara…

  Så stå på

 10. Jag gillar verkligen din Jante-tabulista. Och om man bara bloggar för att bli omtyckt av alla så stämmer den nog. Alla dessa Aftonbladet-bloggstormar man ser fläkta förbi ibland grundas väl i kontroverser som har uppkommit på dessa premisser?

  Men det är naturligtvis inget att bry sig om. Inte på något som helst sätt. Jag låter oftast bli att tänka mig en publik på mina bloggar. Det blir lättare då. För läsarna är ändå en så spretig skara individer att det skulle vara omöjligt att tillfredsställa alla.

 11. Nikke – att försöka tillfredsställa alla har jag slutat med för länge sen.
  Å andra sidan – kan man försöka att reta upp ingen utan att tillfredsställa alla? :)

 12. Ha ha … Du prickade ju verkligen in alla, man kan ju tro att jag tänkte på dig när jag skrev.

  Kul det blev när du länkade till dina egna inlägg oxå. Kanske lägger mitt svar till dig här i min egen blogg om några dar eller så. Jag menar, inte så stor risk att vi har samma läsare, så det blir nog ingen tråkig upprepning. Och då kan jag fjäska tillbaka genom att länka till dig … ;o)

 13. Angelin – eftersom jag tror att allt handlar om mig trodde jag att du tänkte på mig när du skrev… :)

  Klart du kan lägga ut i din egen blogg. Det är ju din lista.

 14. Fan mymlan, då är ju du precis som mig då. Skrev precis innan jag kom hit ”Allt handlar inte om mig, jag är bara mittpunkten i mitt eget universum …” till bilden på min profilsida som en påminnelse till mig själv att inte springa omkring och tro det hela tiden.

  Får jag? Ser nu, jag tom ursäktar mig till att få använda mina egna ord, sjukt … he he

 15. Detta var ett helskönt regelverk. När är det tänkt att träda i kraft? Jag ser gärna en utvidgning av det hela till att gälla all kommunikation i tidningar och tv, på caféer och arbetsplatser samt i politiska och religiösa församlingar med mera. Sverige kan bli det första kommunikationslösa samhället där alla bara arbetar, betalar skatt och håller tyst, typ.

 16. Pingback: Moralen saknas på internet | Alter Ego Resonerar

 17. Konstigt. Sånt skriver jag ju jämt om och ingen klagar. Antar att jag är för slätstruken. kanske bilder på mig utan kläder skulle hjälpa? Nä fan, passagen har ju en bloggflykt utan like. Ville ju inte skrämma bort dom som finns kvar.

  fast en sak får man blogga om och det är vad ens små barn gjorde under dagen ”idag kräktes Matilda, sen åt hon bra”
  Jaha?…

 18. Jag skrev för längesen ett sånt där urpräktigt inlägg på min blogg om jantelagen. Första meningen i varje stycke är jantelagen… (och vad jag gillar din sajt mymlan (fick man säga det?), så skönt långt bort från fildelningsproblmatiken och Pär Ströms nojiga inlägg om feminister)

  Här kommer det i alla fall…

  Du skall inte tro att du är något.
  Jo, du ska tro att du är något, du är unik…

  Du skall inte tro att du är lika god som vi.
  Jo då, du är bra minst lika god som andra, men kanske inte alltid bättre

  Du skall inte tro att du är klokare än vi.
  Jo då, det kan mycket väl hända att du är klokare, i vissa sammanhang

  Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
  Jo då, visst är du bättre på just det här, men kanske sämre på annat

  Du skall inte tro att du vet mer än vi.
  Jo, visst vet du bättre om vissa saker, men inte om allt kanske

  Du skall inte tro att du är förmer än vi.
  Du är heller inte sämre än någon annan, kom ihåg det

  Du skall inte tro att du duger till något.
  Du duger till massor och ska inte stå tillbaka bara för att andra blir avundsjuka
  – de borde koncentrera sig på vad de själv kan

  Du skall inte skratta åt oss.
  Låt heller ingen skratta åt dig, försök skratta tillsammans det mesta är humor

  Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
  Det finns jättemånga som bryr sig om dig, men varför bry sig om de som inte gör det, de har egna problem

  Du skall inte tro att du kan lära oss något.
  Det är klart att du kan lära andra och de kan lära dig – i varje sund grupp släpper man fram och gläds med andras framgångar

 19. Jäkla bra skrivet! Klockrent, alltså! :D Och själv gör jag alla fel..förutom utmaningar numera, men de vägrar jag bara för att jag tycker de är trista. *skrattar* Och det går visst bra att blogga ändå, fast skriver om allt man inte får skriva om..*hihi*

 20. haha… Det där om att man inte ska ge ut information om sig själv, det måste man väl nästan om man har en personlig blogg. eh! Skriver man vad man vill och inte skriver en massa skit för att locka besökare så är det nog hyfsat lungt. Skit drar till sig skit liksom.

 21. Peter – allt ovanstående är ju faktiskt ”måsten” lite beroende på syftet med bloggen. Så summan är att precis hur man än gör så är det alltid nån jävel som retar upp sig…

 22. Pingback: och så en frågestund « the real mymlan

 23. Pingback: nu vet jag « the real mymlan

 24. Genom att i varje kommun bygga en träff lokal där svenskar och invandrare träffas kanske två gånger i månaden, båda ungdomar och vuxna. På så sätt kan vi komma på vad som egentligen håller oss borta ifrån varandra. efter allt så bor vi alla i Sverige, någon gång måste vi komma överens och förstå varandra så att vi kan gå vidare med våran egna liv. Svenskar ska vara mer öppen med invandrare och med sig själv och inte ha negativa tankar om att alla är onda och kan komma att skada mig om jag visar min verkliga jag, på så sätt kan vi lära känna varandra bättre och ta hand om varandra så som det borde vara. Sverige kan bli mycket bättre: båda när det gäller ekonomiskt och socialism. Om vi kollar noga så ser vi att vi behöver varandra mer än någonsin, invandrare har varit en god vän för Sverige och jag tycker att dem förtjäna tacksamhet från det svenska folket. Därför att vi tackar den svenska folket för att ha låtit oss bo här, leva här, studera här, jobba här, sist men inte minst, gifta oss med svenskar kvinnor. om vi resonerar allt jag har sagt nu så ser vi att efter allt så är ju vi släkt på nåt sätt. Vad än händer så kommer invandrare och Svenskar att bli ett enda folk. Vi måste acceptera oss själv så som vi är så att vi kan acceptera andra och välkomna dem med vänlighet och tacksamhet. Vi måste vara tacksamma att det finns människor som vill bli vår vän och vill bli en del av oss. Men istället att tacka så studsar vi borta de människor och vad händer i slutet? Vi blir ensamma. Vi behöver inte tänka på vad vi kan bli för att bli respekterad av andra men däremot kan vi bli tacksamma över vad vi redan är. Vi är människor allihopa, när vi har tendensen att skada en annan människa så måste vi vara medvetna om att vi skadar oss själva. Det finns inget mer smärtsam, plågsam, ledsam än att se annan människa lida eller ta självmord på grund av våra synder. Tänk på att varje gång vi syndar så utsätter vi en annan människa för fara. t.ex. om jag ljuger till min flickvän så blir hon ledsen och gråter. hon gråter på grund av att jag har ljugit, att ljuga betyder att man syndar. skulle jag inte ljuga (synda) så skulle min flickvän inte ha gråtit. Må gud vara med er allihopa och att ni får det i livet som ni söker efter.

Kommentarer inaktiverade.