somliga kärl ekar

Ipred diskuteras mer än någonsin.
Och det är många ekon i debatten.
Från båda hållen.

Dagens roligaste är nästan det här. Otroligt kul att Resumé länkar till Jaiku där vi alla upplystes om att Guillou stod på Centralen och drack kaffe tio minuter innan han skulle chatta på bladet.
Fokus beskriver Guillou som den nye Myrdal, själv tycker jag bara att han låter som ett eko av andras dåligt underbyggda argument i debatten.

En som inte ekar utan har sin egen take på ämnet är Teflonminne som äntligen tar bladet från munnen.

John Nordling, som producerat utmärkta filmen Låt den rätte komma in, säger att han slutar göra film om inte Ipredlagen går igenom.
Jag är faktiskt, inte minst utifrån Teflonminnes resonemang, och flera artisters resonemang, övertygad om att det kommer att fortsätta produceras film ändå. Det har ju fungerat hittills.
Skivbolagen börjar fatta, snart måste väl också filmproducenterna göra det?

Och hur ska lagen fungera om internetleverantörerna inte vill medverka i piratjakten?

Som sagt. Oavsett vad Guillou fått för desinformation; Ipredmotståndet handlar inte om att vilja upphäva upphovsrätten. Det handlar om att inte acceptera metoder som är alldeles uppåt väggarna för att jaga fildelare. Bara det. Det finns andra lösningar på problemet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Reblog this post [with Zemanta]
About these ads

5 thoughts on “somliga kärl ekar

  1. Pingback: Trottens Betraktelser » Men flytta då era jävlar!

  2. ”Börjar fatta” är ju en sanning med mod. Det finns inte så mycket att fatta… FULdelning är vad det är frågan om…

    Det finns downloads att betala för. Bara att hala fram stålarna och ladda på det… om man tycker ladda är roligare än CD… Det är väl ett rätt bra konsensus…

    Det kommer alltid att finnas film och musik, även om alla som är yrkesmässiga lägger ner… Frågan är om det är exakt det utbudet alla vill ha… ”gratis” är kanske inte så gott i längden…

    Jag fortsätter köpa skivor, jag vill gärna ha dom bästa bitarna av den godaste sorten… Hoppas många andra åxå gör det, och dom som inte vill köpa – hoppas dom håller sig till gratisprylarna… inte dom man ”kan” stjäla, utan dom som är uttalat gratis… :]

Kommentarer inaktiverade.