stockholmskärlek (fulblogg)

Jag har varit i Stockholm ett par dagar. Släpat runt på två ryggsäckar och träffat en massa bra folk.
Igår var jag i Bonnierskrapan och föreläste. Uppdaterade föreläsningen på tåget ner med beskrivningen av hur nyhetsrapporteringen från Mumbai/Bombay kommit att präglas av de sociala medierna.
Niclas gjorde ett bra jobb igår natt och under gårdagen. Och det är kul att se att många använt SSBD som främsta källa till kanalerna på nätet.

Före mig föreläste Morris Packer. Han jobbar på Bonniers och kan typ mest i Sverige om mobila tjänster. Han pratade om transparens och jag krokade i, fast mer inriktat på sociala medier i praktiken. Tror det var en bra kombo deltagarna fick där på förmiddagen.

Sedan hälsade jag på PM Nilsson på Newsmill innan jag drog vidare till ett möte på Söder. Vi hade ett intressant snack, om Newsmill, om deras nya annonsplatser som de kallar för Seminariet och en del om hur man ska hantera troll och idioter som kommenterar i bloggar och på nyhetssajter.

Mötet på Söder var lite hemligt men jag kan säga att jag var anlitad för att tala med en mindre organisation om hur de kan använda sociala medier och bli mer vakna på nätet. Det var kul, men efteråt kände jag mig lätt mentalt slut och lite som en papegoja.

Sammanstrålade med Morris igen på Tennstopet vid Odenplan, och där slöt flera upp, det var min underbara vän Paula, det var Gitta och mw och hans Jenny, och så flera av deltagarna från konferensen.

Efter middag på Tranan traskade jag, Paula och Gitta vidare till en träff för Geek Girls. Där kände jag mig mest gammal och bitter. Som hon den där kärringen som sitter och är lite sur och tittar på de unga entusiasterna och tänker ”Lycka till, själv har jag minsann varit med ett tag och vet hur det går…”
Eller inte riktigt, men så kändes det. Inte är jag någon vidare geek heller, men det var trevligt att träffa några nya människor. Och ett par som jag träffat förut. Och jag hoppas att det hela leder någon vart, tanken är att ordna ett event av tjejer för tjejer som gillar webben.

Idag tog jag lite sovmorgon, sen bar det av till Medievärlden där jag var bjuden på lunch. Alltid trevligt att träffa Axel, han som skrev reportaget om mig i våras (som ännu inte men snart kommer att finnas på nätet…). Hans kollegor är inte så tokiga dom heller.
Men efteråt kände jag mig ännu mer som en papegoja, och litegrann trött på pratet om trollkommentatorer även om Medievärlden inte har några direkta troll.

Sen rusade jag vidare till Elverket och Social Media Lunch. Jag kom när alla hade ätit men poängen var ju att få träffa lite folk, mingla och hälsa på såna jag inte hälsat på förr. Alltid lika komiskt när folk presenterar sig och man hälsar tillbaks och inte har en aning om vem man just skakat hand med, för att en stund senare brista ut i ett ”Ah men det är ju du!” när personen också informerar om vilket handle den använder på nätet. Ingen vet vem Sofia är men alla känner mymlan, typ. Och jag måste ge en eloge till Annika Lidne för hennes initiativ till den här klubben som var en liten trogen skara i våras och nu består av närmare tvåhundra personer som träffas med jämna mellanrum och äter lunch och nätverkar. Inte alla tvåhundra samtidigt dock.
Promenerade därifrån ner till Hötorget och språkade med Josefine och med Niklas. Två väldigt trivsamma människor och intressanta samtal.

Sen gick vi några stycken och tog en drink innan jag var tvungen att gå till tåget. På tåget satt en snubbe och pratade med folk på Skype, hela resan igenom. Utan headset. Transparens. Jag vet inte vad jag ska tycka. Många pratar ju i sina mobiler på tåget, och man kan sitta och nyfiket undra vad personen i andra änden egentligen sa nu. Här fick man ju veta det, men jag blir så jävla okoncentrerad ändå. Och undrar om han informerade vännerna om att hela tågvagnen hörde vad de sa…

Nu är jag hemma. Äntligen. Barnen är inte hemma i helgen, jag ska försöka pynta och ordna lite adventsstämning innan de kommer hem på söndag. Men nu ska jag slänga upp fötterna i soffan och slå på teven och bara njuta av att vara ledig och faktiskt kunna fokusera lite mer på hemma än jag hunnit med under hösten.
Känner på mig att det kommer att hända grejer efter jul, bäst passa på att ta det lite lugnt. Andas. Stressa ner.

Reblog this post [with Zemanta]
About these ads

6 thoughts on “stockholmskärlek (fulblogg)

  1. Pingback: Terrordden i Bombay och kriget i Afghanistan | Jinges web och fotoblogg

  2. jag härmar paula och säger att det är lika trevligt varje gång man träffar dig. synd bara att det var tight om tid- men det är det alltid.

Kommentarer inaktiverade.