nu jävlar ska vi få ut honom

Det bara känns så. Den här gången ger vi inte upp. Den här gången ska vi inte tystna. Den här gången ska Dawit Isaak inte falla i glömska och alla i hela Sverige ska få veta vem han är och hjälpa till att få ut honom ur fängelset.

bild-21

Uppdaterat: Den här bilden är tagen av Kalle Ahlsén, och alla som stöder kampen för Dawits frigivande får använda den gratis. Vi vill ju inte göra upphovsrättsintrång…

Och vet du vad, du kan hjälpa till!

Skicka DAWIT till nummer 72411, 72044 eller 72580. Du får då ett svars-SMS. Skicka det till alla dina kontakter.
Detta är frukten av ett samarbete mellan skånetidningarna Trelleborgs Allehanda, Sydsvenskan, Kristianstadsbladet och Ystads Allehanda.

bild-221

Ett samarbete som i sin tur inspirerades av herrarna Helin och Mattssons twittrande i natt.
Via Twitter har vi också fått veta att också SvD är med på banan, och både Journalisten, Medievärlden och Dagen.se vill vara med i kampanejn för att få ut Dawit ur fängelset.

Här kan du följa utvecklingen i fallet Dawit på Twitter.
Här hittar du den gemensamma spellistan för Dawit på Spotify.
Snart kommer det att hända grejer på dawit.se också.

Sprid detta! Vill du hjälpa till med Expressens namninsamling kan du lägga in ett formulär i din egen blogg, Börja blogga förklarar hur.

Twittrar du om Dawit? Använd hashtagen #Dawit.

bild-11

Mer nytt i kampen för Dawit: Lars Adaktusson är engagerad och kritisk mot UD.
Cecilia Wigström (FP) har dragit igång ett upprop i riksdagen.
Vår utrikesminister ignorerar. Björn Wiman är en av dem som engagerat sig i Dawit i många år.

Var med du också i kampen för Dawit Isaak.
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Uppdaterat: Och ikväll skrevs presshistoria, när Thomas Mattsson och Jan Helin, Expressen och Aftonbladet, möttes hos Adaktusson i Agenda och berättade om sin gemensamma kampanj för Dawit, den som initierades på Twitter för mindre än två dygn sedan. Och både DN och SvD är med på banan!

Uppdaterat: Här finns en alldeles färsk intervju med kabinettssekreterare Frank Belfrage, om varför det är så tyst om Dawit från UD.
Lisa har bloggat. Liksom Soraya, och hon är arg.

bild-52

Läs även andra bloggares åsikter om ,

About these ads

29 thoughts on “nu jävlar ska vi få ut honom

 1. Helt klart blir det Dawittröjan till jobbet imorgon! Spännande att se vad Bildt kan hitta på för att krångla sig ur detta!

 2. Pingback: Andreas Ekström » Blog Archive » Rättvisa för Dawit Isaak

 3. Pingback: 2727 dagar senare - nu smäller det, på riktigt! « Did you sniff too much glue as a kid?

 4. Fan Mymlan, riktigt bra jobbat! Jag har länkat till dig och snott text och bild, hoppas det är ok.

 5. Hej, jag måste ge lite fakta om UD. Som ordförande i Stödföreningen och i stort sett medlem av Dawits familj, så kan jag meddela att UD gör ett jättejobb. Jag är fullt informerad om vad de gör och håller inte med kritikerna. Tyvärr kan jag inte säga allt jag vet, men lita på mig. Jag är naturligtvis inte nöjd förrän med att han inte är fri och i Sverige. Leif, Ordförande i Stödföreningen Free Dawit.

 6. @Leif Öbrink: Mycket intressant information. En fråga: De som säger att uppmärksamhet och upprop kan skada mer än hjälpa – hur rätt/fel har dom?

 7. Pingback: 160 tecken för Dawit Isaak | Missade samtal

 8. Hej Uppmärksamhet hjälper definitivt mer än det skadar. Om inta vi alla runt om i världen hållit ångan uppe, tror jag att Dawit inte levt idag. Tyvärr startade detta 2 år för sent, dvs de första åren gjorde varken UD eller journalisterna något. Vi slog oss blodiga utan att något hände.

 9. uppmärksamhet kan knappast skada… Det är vykorten från Amnesty som gett många politiska fångar modet att hålla ut och de ländernas ledare att låta bli att ha ihjäl dem.

  Och se bara hur det gick med Ingrid Betancourt? Jag struntar totalt i om de friköpte henne eller inte – hon är fri!

  Ge exempel isåfall på fall där medial uppmärksamhet har lett till det motsatta (avrättning/tortyr/längre fångenskap)?

 10. Är inte detta ett väldigt absurt dilemma.

  Å ena sidan vill västvärlden, inkl Sverige, att Eritrea agera som en suverän nation, en nation som trots allt inte ens haft 20 år på sig att finna sig till rätta, å andra sidan har västvärlden, inkl Sverige, inget till övers för att det tar sååå lång tid att få till ett demokratiskt land där alla behandlas som lika, helt oavsett politisk ideologi, precis som i ”västerland”. Samtidigt som västvärlden, inkl Sverige, bidrar med en hel del stålar.

  Skulle tippa på att en och annan ”politisk” fånge skulle släppas om bidragen sinade om Eritrea inte släppte dessa ”politiska” fångar.

  Lite djävulens advokat, men varför bidra ekonomiskt till ett samhälles demokratiska uppbyggnad om det samhälle har så uppenbara problem med att införa ett demokratiskt reglemente?

 11. Hej. Vill bara säga att bilden du har där på Dawit är tagen av Kalle Ahlsén och får användas gratis av alla som skriver om Dawit.
  Det är alltså inte Scanpixs bild!

 12. Pingback: Free Dawit Isaak < Sandra Gustafsson blogg

 13. ” Den här bilden är tagen av Kalle Ahlsén, och alla som stöder kampen för Dawits frigivande får använda den gratis. ”
  Hur vet du detta? Har du fått tillstånd?

 14. @calandrella: Se kommentaren här ovan, skriven av en person som sedan länge jobbat för Dawits frigivande och som jag litar på.

 15. Pingback: nu är den uppe! « the real mymlan

 16. Pingback: Låt Dawit Isaak komma hem nu « snowflakes in rain

 17. Pingback: Rättvisa för Dawit - Sydsvenskan.se

Kommentarer inaktiverade.