mymlan försöker förstå #3

Jag vill tacka alla som svarat på frågan i min föregående postning.
Frågan hade ett särskilt syfte, som jag inte avslöjar än.
Men era svar har var och ett och tillsammans gett mig en hel del att tänka på, som jag ska försöka knåda ihop till ord möjliga att formulera till meningar att skriva ner.

Medan jag tänker får ni gärna svara på en helt annan lika förutsättningslös fråga som bara ytterst perifert är kopplad till den förra, nämligen -
Vad är sexualitet?

About these ads

11 thoughts on “mymlan försöker förstå #3

 1. Sexualitet är det som evolutionen har utvecklat för att få barnavlandet att bli lite roligare.
  Sidoeffekt har varit att sexuell attraktion skiljt sig från själva barnavlandet till att känna fysisk och mental attraktion även till personer oavsett könstillhörighet.

  Kan också ha dämpat kvinnans humor från att skratta ihjäl sig åt utseendet på mannens genitalier.

 2. Min spontana tolkning av sexualitet är motsatsen till asexualitet. Alltså: Sexualitet är förmågan att kunna känna sexuella känslor och uppskatta dem. Om man sedan vill ha sex med människor, träd eller bilar, män eller kvinnor, blondiner, män i strumpbyxor eller Christer Sjögren är av mindre betydelse.

 3. För mig är sexualitet ett basalt kroppsligt behov, som mat och sömn. Men jag räknar också också tankar, känslor, sinnesförnimmelser och handlingar till sexualiteten. Inte bara att ha sex och få orgasm, utan hela skalan från fyraåringen som upptäcker onanin till nittioåringen som sörjer att priset på viagra gör penetrationssex till en lyx.

  För mig är sexualitet inte detsamma som kärlek, även om de ofta följs åt och förstärker varandra. Sexualiteten kan brukas eller missbrukas precis som andra basala behov.

  Men när slutar en sexuell handling handla om sexualitet då tvång, makt och våld används? Eller är det uttryck för sexualitet då också?

 4. Utan att tänka efter: Attraktion … lust till sin egen kropp och till andras kropp … njutning.

  När jag tänker efter: Att barnalstringen skall bli njutningsfylld och att vi därför gör vår plikt och ”uppfyller jorden”.

  Kramar!

 5. För mig är sexualitet en attraktion till en annan person, fysisk eller mental. Det behöver inte leda till penetration, utan är just attraktionen. Det fysiska sexet är ”sex”, men för mig är det inte synonymt med sexualitet.

Kommentarer inaktiverade.