troll finns även afk

Jag träffade precis ett troll. Livs levande och klädd i kött, blod och en rätt så ful mössa.
Trollet, en person jag aldrig träffat förr och inte alls känner, kom fram till mig när jag stod på stationen och väntade på tåget.
Som det troll han är presenterade han sig inte.
Däremot hade han en väldigt viktig upplysning till mig.
”Du, din blogg, är det absolut sämsta jag sett”.

Det var allt. Han hastade iväg, bråttom, som om han var rätt att jag på något sätt skulle bemöta det han sagt. Jag gav honom mitt varmaste leende.

Om han hade stannat en stund och velat konversera skulle jag ha frågat honom vilken av mina bloggar han syftade på, och kanske i vilket avseende den var ”sämst”. Det hade också varit intressant att få veta vilka bloggar han faktiskt gillar.

Så trollet i fula mössan – om du läser det här – menade du denna blogg eller någon av de andra? Och vad är det som är så dåligt? Jag tar gärna emot konstruktiv kritik.
Annars undrar jag såklart vad du ville åstadkomma med att komma fram och säga det där. Att jag skulle lägga ner? Du vet trollet, jag tvingar ingen att läsa.

About these ads

52 thoughts on “troll finns även afk

 1. Men han vet vem du är och det tyder oneklingen på att han följer din eller dina bloggar. Jag gissar att han beundrar ditt sätt att skriva och är kanske avundsjuk på att han inte kan använda skriftspråket på samma nivå som du.
  //Kikki

 2. Det där alltså.
  Hade varit intressant att som sagt få veta bedömningsnivån på ett sådant uttalande.
  Vem/Vad är bra respektive dålig(t) precis som Vem är Du, vem är Jag.

  //Jn

 3. Man måste ju nästan ge honom lite credd för att han vågar vara troll även IRL. Även om han var ett anonymt troll även där.

  • Haha, så kan man också se det. Men ändå. Jag har så otroligt svårt att se poängen med att nödvändigtvis berätta för någon annan att det personen gör är dåligt, om man inte måste.

  • Precis vad jag tänkte. Det är ändå lite styrka i att våga säga saker ansikte mot ansikte, även om som hastigast.

   Kan också vara så att det är någon som läser/kommenterat/blivit läst och således trodde att du visste vem han var?

   • @lisa: Nej, det var inte en person som gett sig tillkänna så pass tydligt att jag borde veta vem han var, kan knappt komma på någon känd läsare/kommenterare som passar in på den mannen.

    Visst kan det finnas en styrka i att våga säga saker ansikte mot ansikte, men jag tycker ändå att den där typen av kommentarer är fruktansvärt onödiga och att han gärna kunde ha stannat till och gett mig en chans att på något vis bemöta det han sa… Eller ställa ett par följdfrågor.

 4. Ja, båse lustigt o olustig, tur han inte var en galning som försökte ge sig på dig.. troll kan vara si och så! Då får vi se om trollet ger sig till känna :-))

   • Nej, jag är nog skadad av egna erfarenheter…svårt att lita på okända.. det är nog det rätta att se det som du :-)
    Tänk att göra så som den personen gjorde…fattar inte hur man är då?…om man inte gillar nåt så behöver man väl inte läsa..som nån sa förut. Gillar det jag läst hos dig i allafall. :-)

 5. Somliga har bara lärt sig göra negativa avtryck i världen. Jag tror inte det skulle ge dig något att veta exakt vad han tyckte illa om i din blogg. Han pyste ut lite av sin negativa energi och det tog skruv. Det gillar han säkert. Gå inte på det. Glöm bort honom, du kan varken ändra honom eller lära något av honom. Kram

  • Beror på hur man menar att det tog skruv. Det är ju inte som att jag sitter och gråter och tänker att han ”har rätt”.

 6. Nu är jag inte du, så det är lätt för mig, men hahah jag tyckte han var lite lustig. Lustig så tillvida att han gjorde bort sig själv. Det var ju rena sandlåde-beteendet. du är dum..nä du..nä du..

  Kan däremot inte låt bli att undra,som Moniqa, om han kan göra så, kan han göra ngt mer?

  Ja ja. Hade jag varit du så hade jag fått mig ett gott skratt.

  Från ett annat troll då.. JAG tycker att din blogg är bäst. Vill du ha en motivation? <3

     • Sen eftermiddag :)

      Här kommer några anledningar till varför jag tycker din blogg är bra.

      Det märks att du skriver vad du tycker.
      Du skriver bra och lättförståeligt.
      Du skriver om varierande ämnen. Allt från musik till politik, men det känn ändå inte splittrat.
      Du skriver om intressanta ämnen och frågeställningar.
      Du är nyfiken.
      Du skriver personligt. (Inte samma som att skriva ner allt som är privat).
      Du skriver mänskligt.
      Det är högt i tak på din blogg.
      Du svarar på kommentarer ibland, vilket visar på att du läser kommentarerna. Att du svarar ibland gör också att ämnet känns levande och inte statiskt.
      Jag tycker samma som du i minst 50% av ämnena som du tar upp, dvs vi har liknade värderingar och erfarenheter.
      I sort sett alla som kommenterar här är respektfulla, trevliga och har vettiga åsikter.
      Du uppdaterar mer än en gång i veckan.

      Det var en del som jag kom på så här mitt i natten. Jag har säker glömt ngt som är viktigt, som vanligt slarviga jag,men då får jag återkomma.

     • Men oh, det var en fin och genomtänkt lista, känns det som.
      Och jag blir extra glad för dina tankar om kommentarer, eftersom kommentarerna för mig är lika viktiga eller viktigare än det jag själv skriver.

      Tack så mycket!

 7. Den kändes begriplig när jag skrev den, min kommentar här ovanför, men ser inte så ut nu när jag ser den. Nåväl, jag ville helt enkelt säga att jag tror att det var avundsjukan som öppnade sin trut.

 8. Pingback: Smurftips — Doktor Spinn

 9. Han kanske säger så till alla. Alltså inte att deras bloggar är det sämsta …, men att de är dåliga, fula, obegåvade, etc. Det är kanske så han söker kontakt. Ett märkligt sätt, ja, men det finns märkliga människor överallt. Jag vet inte, men det låter som en väldigt ensam person.

 10. Hallå tjejen. Hittade detta via knuff.se

  Va tusan skall man säga om troll. Om den personen säger så kan det tyda på att de känner ett behov av att dra ner något som de anser har någon form av intresse. kanske till och med tycker de precis tvärt om egentligen och är lite avis.

  Jag skall dra en parallell till för länge sedan när jag började chatta online, andra hälften av 90 talet. Där fanns det massor av troll i rummen som kunde kasta den ena efter den andra kommentaren. Jag minns att jag blev ganska shockad över alla råa ord och elakheter som kom ur trollen. Blev lite ledsen över det, men sedan när jag tänkte efter så kom jag till slutsatsen.

  Ok de säger dumma saker , men va tusan de känner inte mig så de kan inte rimligtvis slänga ur sig saker som detta utifrån att veta vem jag är.

  Då tänker jag att de bara gör så för att väcka reaktioner , och när de får en reaktion så blir de glada på något sätt. De kanske sitter i sitt riktiga liv i en position där de känner sig maktlösa och sedan loggar de in och slänger ur sig okvädningsord och lyckas göra någon sur eller ledsen då känner de att de har möjlighet att påverka och då lättar deras egen känsla av maktlöshet.

  Då har man matat trollet.

  Jag tror det viktigaste är att man inte tar till sig vad de säger till sin egen person.

  Jag har ibland spelat med i chattar och så om någon kanske säger dumma saker så att det får sin ”steam off”, vem vet jag kanske till och med räddat ett barn från att inte få stryk eller trollets kvinna att bli misshandlad för att personen fix sin ”steam off” online.

  När trollets kommentar är ”Du, din blogg, är det absolut sämsta jag sett”, då kan man skicka tillbaka en fråga till trollet och fråga vilka bitar han/hon tycker sämst om. Kan fråga vilka bloggar trollet jämför med. Fråga trollet vilken blogg som den tycker bäst om. Osv.

  Då flyttar man perspektivet bakom det ytliga perspektivet.

  Ett troll brukar inte klara av det stadiet. Även ifall de inte svarar så finns det antagligen stor möjlighet att trollet har läst frågan och bär med sig frågan.

  Det värsta man kan göra mot ett troll sett från trollets perspektiv är att vara respektfulla och varma mot dem , det driver dem oftast till vansinne. De skickar massa okvädningsord men de blir liksom som slag i luften.

  Trollet inbjuder till verbal fight i sandlådan redo med både plasthink och plastspade och har redan laddat spaden med en rejäl laddning sand och man helt enkelt vägrar att sätta sig ner och delta i denna sport.

  Jag säger bara låt dem hålla på.

 11. Han blev kanske uppretad över din närvaro på detta debatt program jag såg som hastigast för en tid sedan där jag stannade till och fokuserade på om det inte var The Real Mymlan i studion !?.Jo men visst var det samma person kom jag fram till och satte mig ner och blev samtidigt något bedrövad när min lilla idol kastade paj på arbetsgivare som inte lät sina medarbetar snacka skit på nätet om dessa arbetsgivare som ville ha någon form av ordning på sina arbetsplatser utan att för den delen spela Diktatorer.Men så är ju livet ibland där det är totalt omöjligt att dela allas åsikter vid alla tillfällen.Jo men visst finns det de som nu lyckas med även detta men då är det inte klonad samhörighet vi talar om utan rent rövslickeri i alltför många fall.Går ju utmärkt att studera både på arbetsplatser och t ex bland politiska bloggare.Där det sistnämnda oftast är återupplivad Stalinism med en slöja av fejkad Demokrati om du nu inte håller med i allt som påstås. :)

  Tror nog bara det är Gud som kan vara partisk med allt och alla utan att ställa till det alltför mycket.Förstår att du blev ledsen eftersom du nu bemödat dig med att ta upp det inträffade och kan bara kontra med att det kommer nya dagar med ett förmodat mer klart solsken där dessa incidenter i slutänden bleknar bort fort.Och tur är väl det. :)

  http://www.mudbubble.com/projects/twinkle_twinkle.html

  KRAM på dig Mymlan. :)

  • Nu måste du ha missuppfattat nåt.
   Jag har verkligen inte uttalat något om att folk ska få snacka skit om sina arbetsgivare.
   Däremot tycker jag inte att arbetsgivaren har att göra med vilka kläder jag väljer att använda på min fritid.
   Stor skillnad, om du frågar mig.

 12. Är afk= away from komputer eller vadå? :) AFC hade jag hört talas om.

  Vad det gäller trollet så är det där nog en reaktion som kommer av att du blivit lite kändis nu mymlan. Kändisar brukar väl ofta säga att de får de mest bisarra kommentarer, exempelvis skådisar som spelar skurkar kan få kommentarer om hur elaka och dumma de är.

  Därmed inte sagt att det på något vis är OK.

 13. Att etikettera och demonisera dem som inte passar in trodde jag inte var riktigt din stil… När det väl kommer till kritan så är nog många av oss ganska lika… Själv använder jag aldrig troll-begreppet och tänker inte göra det heller, tycker inte om det. Men det är jag det.

  • demonisera?
   ”inte passar in?”
   Jag vet inte riktigt var de tolkningarna kommer ifrån, det här handlar inte om en person som ”inte passar in”, och jag har inte demoniserat.
   Är mest förbryllad.

  • Jag respekterar att der finns ord och benämningar som du inte gillar. Själv så kan jag inte med när man kallar ngn för hysterisk, då det är ett faktiskt sjukdomstillstånd tex.

   Men troll tycker jag är rätt gulligt och har dessutom blivit ett vedertaget begrepp på nätet. Mymlan tackade dessutom även troll-komentarene här för leden.

   Mvh Hmm-trollet

 14. Mymlan skriver: ”Jag respekterar dig, nästan vilken åsikt du än har, så länge du står för den. Jag respekterar dig om du respekterar mig även när jag inte tänker som du. Jag respekterar dig om du är rak och ärlig.”

  Kanske nåt att tänka på ??

   • Då är frågan om det här trollet kan räknas in i kategorin folk som står för det dom säger?
    Han får gärna ge sig tillkänna här, och vidareutvecklar vad han menar.
    I annat fall stoppar jag faktiskt in honom i kategorin fegisar som bara vill göra andra illa men inte kan stå för det.

    Så som många av internettrollen brukar bete sig.

  • Jo men det är ingen livstidsdom.

   Och även om jag inte är den som dömer i första taget finns det beteenden som jag tycker är mindre sympatiska än andra.

   Hans dom mot mig var som det verkar oresonlig, och utan någon som helst argumentation.
   Min dom kan jag argumentera för, och han har dessutom alla möjligheter i världen att föra sin egen talan här och utveckla varför han tycker som han gör.

   • Så det är rätt att döma människor om det inte gäller för livstid, om de verkar oresonliga och om man kan argumentera för dömandet, är det rätt uppfattat?

    • Du känner mig bättre än så, faktiskt.

     Men jo, jag tar mig rätten att tycka till om människor jag också. Jag känner inte alls den här mannen, men det enda jag vet om honom är inte precis smickrande för min åsikt om honom. Om du tycker att det är dömande så okej, då är det så.

     Och ja, jag tycker att man bör ha på fötterna när man dömer ut någon. Att man bör kunna motivera varför.

     • Vi rationaliserar uppenbarligen fram våra egna sanningar, trixet är att vara medveten om det.

      En annan sanning, jag läste i någon intervju någonstans att du på Passagens debattforum var en ledande figur och ett tag ”var Passagen”. Jag är ärligt talat sjukt nyfiken hur du tänker där…?

     • @Liljeros: Självklart trixar vi fram våra egna sanningar, men du missar nåt vad gäller det här trollet. Jag vet ingenting om honom utom den bild han gav mig under några sekunder. Jag är självklart medveten om att han är väldigt oändligt mycket mer än den bilden han gav mig, men han gav mig inte chansen att veta mer och jag har inget annat att utgå ifrån, och så länge jag inte har det låter jag min bild av honom vara ”sann”, om än väldigt subjektivt. Något annat har jag inte påstått, och jag har också efterlyst mer kött på benen för att kunna ge honom en mer rättvis ”dom”. Men jag är alltså medveten om att min bild av honom inte är en objektiv sanning, ifall du trodde något annat?

      Jag förstår ärligt talat inte vad du är ute efter, men om det är att försöka sätta fingret på att jag på något vis inte lever som jag lär eller nåt så är det snarare så att jag har förändrats.
      Jag tar inte skit på samma sätt idag som för några år sen.
      Jag är inte beredd på samma sätt att förstå och förlåta precis vad som helst.
      Jag tar mig själv rätten att i mycket högre utsträckning än förr faktiskt strunta i att ge människor nya chanser.
      Jag väljer mina strider i betydligt högre utsträckning idag än förr då jag till varje pris ville att alla skulle förstå mig och jag inte stod ut med att inte förstå hur andra menade med allting.
      Idag är jag också coolare inför faktum att alla inte kan förstå vad jag menar, och jag känner inte behov av att förstå alla andra hela tiden.
      Jag har betydligt lättare att släppa saker idag än för några år sedan och inser att man inte måste nå konsensus.

      Jag reagerade själv på den artikeln du refererar till. Just det där att jag ”var passagen” var citat från en annan person och jag utvecklade också i vilket sammanhang. Men självklart är det snärtiga uttalanden som väljs framför de långa invecklade resonemangen. (sen ska det väl i ärlighetens namn sägas att just passagensnacket var en relativt oviktig passage i just den intervjun)

      Men det är en annan sak jag verkligen inte orkar bekymra mig om. Bara idag har jag intervjuats tre gånger. Den här veckan sju eller åtta, håller inte ens räkningen längre. Skulle jag bry mig om alla eventuella missuppfattningar eller citat ryckta ur sina sammanhang skulle jag fan inte kunna sova på nätterna, och det är det inte värt.
      (men jag föredrar att intervjuas via mejl så jag har full koll på exakt vad jag har sagt och inte. de flesta föredrar tyvärr att intervjua via telefon)

      God natt och sov gott.

 15. Pingback: Tweets that mention troll finns även akf « mymlan. the real. -- Topsy.com

 16. Pingback: läsarreaktioner « mymlan

Kommentarer inaktiverade.