#ff @magnusbetner

Vare sig du gillar Magnus Betnér eller inte är han väl värd att följa.
Här förklarar han själv varför.

En sak som jag gillar med Magnus Betnér är hans vresiga inställning till media i allmänhet och kvällstidningar i synnerhet.
Främst för att han faktiskt förklarar och argumenterar för varför. Han är också ett levande bevis för hur medierna inte längre sätter agendan i alla lägen. Vad än tidningarna skriver om honom ger han sin egen version i bloggen, han låter läsare och fans få veta bakgrunden, och skapar insikt i hur det ibland faktiskt går till.

Och på Twitter händer det att han direktargumenterar med tidningsfolk, som när han kritiserade Expressen då de tagit en av hans tweets, översatt den och publicerat. Diskussionen om huruvida man har upphovsrätt till sina tweets var intressant men framförallt är det tycker jag lite magiskt att se hur journalister och de de bevakar konverserar inför öppen ridå för vem som helst att följa.

Sen är han ju faktiskt en lysande, genialisk ståuppare.

About these ads

3 thoughts on “#ff @magnusbetner

  1. Jag har alltid gillat hur Betnér tar sig an sin publik. Öppet telefonnummer, svarar på mail och innan han började med twitter hade han ett forum där han ägnade mycket tid till att diskutera med de som hade frågor eller åsikter om det han sagt och gjort. Det var sjukt roligt att hänga på forumet och läsa hur han stod upp för det han sagt på ett vettigt sätt med fakta, källor och ett klart och tydligt språk.

  2. Pingback: Veckan som gick – vecka 15 « Same Same But Different

Kommentarer inaktiverade.