lördagsgodis on the run

Det var ett tag sedan. Och jag hinner inte göra någon lång lista.
Men några tips har jag vaskat fram ur flödet:

Veckans Ipred: STIM argumenterar för lagen. Bra argumenterat, och Andreas Ekström har efterlyst motargument. Kolla gärna kommentarerna där, och fortsätt diskussionen. Också Opassande har kommenterat STIMs inlaga och berömmer dem för saklig argumentation.

Veckans pryl: Mikroprintern, som Erik skriver om.

Veckans mysterium: Varför printa ut en text och skicka med snigelpost istället för att maila? Nån?

Veckans musikutmaning: Denna har jag tyvärr inte haft tid att haka på, men kommer att göra i sinom tid. Nån annan kan ju ta stafettpinnen så länge? Gör en Spotifylista av ditt gamla blandband.

Veckans Emanuel: Den kristna dagstidningen Dagen hamnar rätt högt upp om man googlar på sex.

Veckans bästa annons: No, we can’t. Sitter på väggen i vårt rum på jobbet.

Veckans pausfågel: Jimmy Asklund har skrivit ner sina tankar kring Gunnar Ekelöfs självbiografi. Om du behöver ett avbrott från bruset.

Veckans egoboost: Självklart nomineringen till Stora Bloggpriset. (rösta här) Men också att hitta den här texten i Fokus.

Veckans mymlanigammelmedia: Jag har uttalat mig om Twitter/mikrobloggar i UNT och så i söndags pratade jag Gömdabävning i Svenskan.

Veckans krönikörer: Nya krönikörer på Resumé. Som fattat grejen och värvar skribenter från bloggosfären. Själv så har jag fått ett liknande uppdrag åt tidningen Medievärlden.

Veckans president: Obama. For the world. Tyskungen tänkte litegrann som jag själv. På en vecka har Mr President lyckats både med bra och mindre bra saker.

Veckans bloggtips: Topptusen bjuder på femitopplistor varannan dag. Av varierande kvalitet ska sägas.

Veckans knarkchock: Kokainförfattaren talar ut med Nyheter24. Sedan får vi veta att droger är mer eller mindre ett nödvändigt arbetsverktyg för svenska författare. Oh my.

Veckans läxläsningstips: Gustav delar med sig av vettiga tips för den som har det lite jobbigt att komma igång eller koncentrera sig på läxläsningen.

Veckans livetärfaktisktvärtattleva: Ludmilla skriver, läs själva. Kolla hennes länkar också.

Veckans plattnacke: Josh bjuder på underhållning.

Det var allt jag hade att komma med denna lördag i slutet av februari januari. Ha en fortsatt trevlig helg, alla. Och den som inte har något bättre för sig kan ju svara på min lilla ovetenskapliga undersökning här.

Läs även andra bloggares åsikter om

About these ads

4 reaktioner på “lördagsgodis on the run

 1. Slutet av februari? ;-)
  Nu har jag klickat mig igenom alla länkar och surfar vidare. Det är kul med lite lästips när man sitter här på ett lekland där ljudvolymen måste vara direkt skadlig.

 2. Svar på veckans mysterium: gammal vana.

  Det är svårt att lära gamla hundar sitta, som man säger.

  Jag är än mer förvånad över de som har formulär man ska skriva under på (trots att det kanske bara handlar om en enkel ansökan till ett kooperativdagis t ex)
  , då måste man printa ut det och skicka det med snigelpost.

 3. Stim skriver: ”Att låta polis och åklagare ha huvudansvaret för att motarbeta intrång i upphovsrätten skulle innebära en orimlig belastning på rättsväsendet. Det skulle bli dyrt och riskera att ta resurser från annan viktig brottsbekämpning.”

  Ändå är det ju domstolar som ska bedöma om utlämning av abonnentuppgifter får ske och en relativt hög misstankegrad krävs vilket väl borde ställa ganska höga krav på behandlingen. Nog måste väl detta kosta en hel del? (ja, frågan är naturligtvis inte ställd just till dig utan jag slänger ut den och ser om någon nappar på den)

 4. Pingback: Fredrik Fischer · Allvar med humor

Kommentarer inaktiverade.